Vår Story

“Jag vill ha mat som är näringsrik och alltid god. Något som går att laga i stora mängder och som kan förvaras och ätas under veckan, så att fokus kan läggas på andra viktiga uppgifter”.

Så lät mitt behov när jag för 7 år sedan funderade över vad jag skulle göra åt det eviga lagandet av mat, dag ut och dag in. Lösningen blev grytor med ris! En typ av maträtt som jag alltid har älskat med innehåll som aldrig blev tråkigt att äta mycket utav.

Med tiden blev jag riktigt bra på det där med grytor och fick en kärlek för matlagning som jag inte riktigt visste att jag hade. Kombinerat med mitt intresse för entreprenörskap föddes idén om grabbarna gryt.

Under 2020 startade jag och ett team upp ett projekt med försäljning av matlådor. Kunder hade nu möjlighet att via Instagram lägga en beställning till oss under veckan. På söndagen fick de sedan en leverans av 5 portioner gryta med ris + tillbehör, till dörren. Ett extremt givande projekt som gav god feedback och en inledande erfarenhet av denna bransch. Med läxor lärda och nöjda kunder bestämde vi oss för att starta upp ett kök och en restaurang. Resultatet är grabbarna gryt i Ursvik, Stockholm.

Grundare & Kock
Reibin Amin